Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie to czekoladowe ciasto pochodzące z Ameryki. Na pierwszy rzut oka wygląda jak zakalec - niewyrośnięte, mokre w środku. Ale to właśnie cechy tego ciasta. Mocno czekoladowe, z orzechami lub innymi dodatkami wprost rozpływa się w ustach. A do tego jest ekspresowe w wykonaniu!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 767
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424991
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10694
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336970
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 767
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424991
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10694
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336970
Składniki
Masło kroimy na mniejsze kawałki, 200g czekolady łamiemy. Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy. Resztę czekolady i orzechy grubo kroimy. Jajka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem pudrem na jasny, gładki krem. Dodajemy przestudzoną masę czekoladową, miksujemy razem do połączenia składników. Dodajemy mąkę, mieszamy. Na końcu wsypujemy orzechy i czekoladę i mieszamy lekko łyżką. Ciasto wylewamy na blaszkę, pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Studzimy, dzielimy na kwadraty i obsypujemy cukrem pudrem.
Ciasto piekłam na blaszce 25 x 25cm.