Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie to czekoladowe ciasto pochodzące z Ameryki. Na pierwszy rzut oka wygląda jak zakalec - niewyrośnięte, mokre w środku. Ale to właśnie cechy tego ciasta. Mocno czekoladowe, z orzechami lub innymi dodatkami wprost rozpływa się w ustach. A do tego jest ekspresowe w wykonaniu!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 3993
Polecam.
Odsłon: 142
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1936
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 5130
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7311
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 3993
Polecam.
Odsłon: 142
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1936
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 5130
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7311
Składniki
Masło kroimy na mniejsze kawałki, 200g czekolady łamiemy. Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy. Resztę czekolady i orzechy grubo kroimy. Jajka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem pudrem na jasny, gładki krem. Dodajemy przestudzoną masę czekoladową, miksujemy razem do połączenia składników. Dodajemy mąkę, mieszamy. Na końcu wsypujemy orzechy i czekoladę i mieszamy lekko łyżką. Ciasto wylewamy na blaszkę, pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Studzimy, dzielimy na kwadraty i obsypujemy cukrem pudrem.
Ciasto piekłam na blaszce 25 x 25cm.