Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji. Wypiek można podać na urodziny, jako słodką przekąskę do popołudniowej kawy, czy deser na grilla. Do ciasta dodaliśmy truskawki, które idealnie komponują się ze smakiem czekolady.
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Truskawki umyj, osusz, pozbądź się szypułek i pokrój na połówki lub mniejsze części, jeśli owoce są duże.
Masło pokrój w kostkę i przełóż do rondelka. Dodaj pokruszoną czekoladę i całość podgrzewaj na niewielkim ogniu, mieszając cały czas energicznie, do momentu, aż składniki się połączą. Następnie odstaw do przestudzenia.
Do większej miski wbij jajka i zmiksuj je na puszystą masę wraz z cukrem i pastą waniliową. Gdy masa podwoi swoją objętość, a słodzik przestanie chrzęścić, zmniejsz obroty miksera i wlej roztopioną czekoladę z masłem. Nie przestając miksować, dodawaj partiami mąkę.
Jednolitą masę przelej do wyłożonej papierem formy do pieczenia. Na wierzchu ułóż pokrojone truskawki.
Piecz w 160 stopniach Celsjusza przez 35-40 minut.
Po wyjęciu z pieca pozostaw brownie do wystygnięcia.