Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji. Wypiek można podać na urodziny, jako słodką przekąskę do popołudniowej kawy, czy deser na grilla. Do ciasta dodaliśmy truskawki, które idealnie komponują się ze smakiem czekolady.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 758
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22796
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15204
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4910
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45729
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 758
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22796
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15204
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4910
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45729
Składniki
Truskawki umyj, osusz, pozbądź się szypułek i pokrój na połówki lub mniejsze części, jeśli owoce są duże.
Masło pokrój w kostkę i przełóż do rondelka. Dodaj pokruszoną czekoladę i całość podgrzewaj na niewielkim ogniu, mieszając cały czas energicznie, do momentu, aż składniki się połączą. Następnie odstaw do przestudzenia.
Do większej miski wbij jajka i zmiksuj je na puszystą masę wraz z cukrem i pastą waniliową. Gdy masa podwoi swoją objętość, a słodzik przestanie chrzęścić, zmniejsz obroty miksera i wlej roztopioną czekoladę z masłem. Nie przestając miksować, dodawaj partiami mąkę.
Jednolitą masę przelej do wyłożonej papierem formy do pieczenia. Na wierzchu ułóż pokrojone truskawki.
Piecz w 160 stopniach Celsjusza przez 35-40 minut.
Po wyjęciu z pieca pozostaw brownie do wystygnięcia.