Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji. Wypiek można podać na urodziny, jako słodką przekąskę do popołudniowej kawy, czy deser na grilla. Do ciasta dodaliśmy truskawki, które idealnie komponują się ze smakiem czekolady.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 115
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4812
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 106
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 115
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4812
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 106
Składniki
Truskawki umyj, osusz, pozbądź się szypułek i pokrój na połówki lub mniejsze części, jeśli owoce są duże.
Masło pokrój w kostkę i przełóż do rondelka. Dodaj pokruszoną czekoladę i całość podgrzewaj na niewielkim ogniu, mieszając cały czas energicznie, do momentu, aż składniki się połączą. Następnie odstaw do przestudzenia.
Do większej miski wbij jajka i zmiksuj je na puszystą masę wraz z cukrem i pastą waniliową. Gdy masa podwoi swoją objętość, a słodzik przestanie chrzęścić, zmniejsz obroty miksera i wlej roztopioną czekoladę z masłem. Nie przestając miksować, dodawaj partiami mąkę.
Jednolitą masę przelej do wyłożonej papierem formy do pieczenia. Na wierzchu ułóż pokrojone truskawki.
Piecz w 160 stopniach Celsjusza przez 35-40 minut.
Po wyjęciu z pieca pozostaw brownie do wystygnięcia.