Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to pyszne ciasto mam od siostry. Bardzo smaczne . polecam.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 78
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 204
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 346
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 605
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 78
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 204
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 346
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 605
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę , dodać cukier i żółtka na przemian ciągle miksując.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Na koniec wlać olej i ocet. Delikatnie wymieszać.Blachę /24x37/ wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Wstawić do piekarnika i piec w tem.180st.C przez ok. 30 minut. Po ostudzeniu przekroić na dwa placki.
Do 1 szklanki mleka dodać kakao, cukier, mąkę i dokładnie wymieszać. Drugą szklankę mleka zagotować i ugotować budyń wlewając masę kakaowąWystudzić.
Masło utrzeć i Na jedną część biszkoptu położyć krem i przykryć drugą częścią. Wierzch również posmarować niewielką ilością kremu. Udekorować posypką orzechową , kawą lub wg. własnego uznania. SMACZNEGO!