Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to pyszne ciasto mam od siostry. Bardzo smaczne . polecam.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 695
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13314
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 554
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 695
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13314
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 554
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę , dodać cukier i żółtka na przemian ciągle miksując.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Na koniec wlać olej i ocet. Delikatnie wymieszać.Blachę /24x37/ wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Wstawić do piekarnika i piec w tem.180st.C przez ok. 30 minut. Po ostudzeniu przekroić na dwa placki.
Do 1 szklanki mleka dodać kakao, cukier, mąkę i dokładnie wymieszać. Drugą szklankę mleka zagotować i ugotować budyń wlewając masę kakaowąWystudzić.
Masło utrzeć i Na jedną część biszkoptu położyć krem i przykryć drugą częścią. Wierzch również posmarować niewielką ilością kremu. Udekorować posypką orzechową , kawą lub wg. własnego uznania. SMACZNEGO!