Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brzoskwinie w cieście to super pomysł na deser lub podwieczorek, świetnie sprawdzą się też na śniadanie czy kolacje. Są niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, najlepiej smakują na gorąco oprószone cukrem puderm.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2588
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 133
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2588
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 133
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy oddzielone od białek żółtka, cukier waniliowy, olej oraz mleko, wszystko miksujemy aż otrzymamy gęste ciasto.
Do drugiej miski przekładamy białka i ubijamy je na szytwną pianę. Ubitą pianę z białek łączymy z ciastem naleśnikowym, delikatnie mieszając łyżką. Dobrze odsączone z syropu połówki brzoskwiń zanurzamy w gęstym cieście i od razu smażymy na patelni w sporej ilości rozgrzanego tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Usmażone brzoskwinie posypujemy cukrem pudrem i od razu podajemy.