Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto kusiło mnie od dawna przepis pochodzi z gazety Ciasta domowe troszeczkę go zmieniłam .
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 30
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8614
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 878
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 30
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8614
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 878
Składniki
Biszkopt (ja użyłam połowę proporcji gdyż nie lubię zbyt wysokiego spodu) Białka ubić dodając cukier, następnie żółtka, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia .Wlać do wyłożonej papierem blaszki (tylko spód)śr. 25x36 cm. Piec ok. 30 minut w 170 st.
Masa brzoskwiniowa: (Użyłam podwójnej porcji) Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.Brzoskwinie zmiksować z sokiem ,dodać cukier i żelatynę ,wymieszać.
Masa jogurtowa : żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.Jogurt połączyć z cukrem dobrze roztrzepać ,dodać żelatynę i wymieszać.
Na ostudzony biszkopt wylać tężejącą masę brzoskwiniową ,włożyć do lodówki.Na masę brzoskwiniową wylać masę jogurtową.Herbatniki ułożyć na tężejącej masie jogurtowej.
Składniki polewy podgrzać do rozpuszczenia ostudzić i polać wierzch herbatników. SMACZNEGO :)