Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z budyniem waniliowym i soczystą brzoskwinią. Przepis na dużą blachę.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 211
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34085
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 498
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2713
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 211
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34085
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 498
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2713
Składniki
ciasto Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy je na 2 części. Jedna większa na spód i mniejsza na kruszonkę z wierzchu. Schładzamy w zamrażarce.
masa W szklance mleka rozpuszczamy budynie a 2 szklanki zagotowujemy. Dodajemy budynie z galaretką, dokładnie mieszamy i studzimy. Brzoskwinie kroimy w kostkę ( te w puszki dobrze odsączcie z wody).
Dużą blachę (25x35) wykładamy papierem do pieczenia i ścieramy na tarce o dużych oczkach większą część ciasta. Wykładamy budyń (jeszcze lekko ciepły, aby grudek nie było przy rozprowadzaniu). Na wierzch układamy brzoskwinie i na koniec ścieramy resztę ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni 45 minut. Upieczone posypujemy cukrem pudrem.