Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, łatwe, szybkie ciasto, świetne do kawki :)
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 190
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 28
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17416
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 190
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 28
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17416
Składniki
Ubić pianę z białek. Margarynę utrzeć z żółtkami oraz szklanką cukru, dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, dodać ubitą pianę. Dokładnie wymieszać. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce. Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu. Na blachę wylać połowę ciasta. Posypać kaszą manną. Dać jabłka i wylać gorący budyń. Dać resztę ciasta. Piec ok 50 min.