Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie bo nei wymaga pieczenia :) i jest naprawdę wysmienite
Składniki
Budyń gotujemy jak na opakowaniu. Ja nie dodaję cukru. Gdy budyń zagotuje się, odstawiamy i przykrywamy. W tym czasie Ciastka – herbatniki np. digestive lub biszkopty kruszymy w rękach lub widelcem. Jabłka kroimy w drobne plasterki lub ścieramy na grubej tarce. Skrapiamy sokiem z cytryny. Smażymy z dodatkiem cukru, miodu, cynamonu, podlewamy 1/3 szklanki wody i wrzucamy kilka rodzynek. Smażymy do czasu aż z jabłek powstanie mus ale niekoniecznie jednolity. Ja lubię gdy zostanie w nim kilak kawałków owoców. W 4 pucharkach lub szklankach ok. 250 ml układamy warstwami: budyń, pokruszone ciastka, mus, pokruszone ciastka, mus, budyń. Na wierzch proponuję zetrzeć czekoladę. Deser może nie wygląda apetycznie ale jest naprawdę rewelacyjny i co ważne robi się go bardzo szybko. Przechowujemy lodówce.