Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z kształcie jajeczek z garam masalą. Polecam też do dekoracji stołu.
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2945
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 18
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 143
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2945
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 18
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 143
Składniki
Wychodzi około 18 sporych ciasteczek jajeczek. Natkę i kwiaty płuczemy i osuszamy. Wszystkie składniki ciasta miksujemy w malakserze na gładką masę. Gotowe ciasto wałkujemy na grubość 3/4 cm, możemy trochę podsypywać mąką. Wykrawamy kółka średnicy 6 cm, dekorujemy i lekko wałkujemy ciasto aby uzyskać kształt jajka. Najlepiej wałkować pomiędzy kawałkami foli. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia około 10 minut w 180 C.