Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...słodkie ciastko z alkoholem...
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 596
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 596
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 251
Składniki
Jajka ubić z cukrem,dodać olej,wodę,zapach,proszek i mąkę.Miksować kilka minut na jednolitą masę.Podzielić ciasto na dwie części.Do jednej dodać barwnik niebieski,a do drugiej granatowy.Wylać ciasto niebieskie na granatowe i zamieszać widelcem.Wstawić tortownicę (22cm) do nagrzanego piekarnika (180) i piec 45 min.
Śnieżkę zmiksować z mlekiem i wstawić do lodówki.Ciasto po przestudzeniu przekroić na 8 części i ułożyć ciastka oddzielnie na talerzyku.Nalać na każdy kawałek po 2 łyżeczki Cointreau i nałożyć dużą porcję śnieżki.Polać łyżeczką Blu Curacao i ozdobić "chmurką" czyli watą cukrową :-)
SMACZNEGO