Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...słodkie ciastko z alkoholem...
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1106
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2882
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 973
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1737
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14714
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1106
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2882
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 973
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1737
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14714
Składniki
Jajka ubić z cukrem,dodać olej,wodę,zapach,proszek i mąkę.Miksować kilka minut na jednolitą masę.Podzielić ciasto na dwie części.Do jednej dodać barwnik niebieski,a do drugiej granatowy.Wylać ciasto niebieskie na granatowe i zamieszać widelcem.Wstawić tortownicę (22cm) do nagrzanego piekarnika (180) i piec 45 min.
Śnieżkę zmiksować z mlekiem i wstawić do lodówki.Ciasto po przestudzeniu przekroić na 8 części i ułożyć ciastka oddzielnie na talerzyku.Nalać na każdy kawałek po 2 łyżeczki Cointreau i nałożyć dużą porcję śnieżki.Polać łyżeczką Blu Curacao i ozdobić "chmurką" czyli watą cukrową :-)
SMACZNEGO