Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...słodkie ciastko z alkoholem...
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1084
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 699
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1201
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 263
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1084
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 699
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1201
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 263
Składniki
Jajka ubić z cukrem,dodać olej,wodę,zapach,proszek i mąkę.Miksować kilka minut na jednolitą masę.Podzielić ciasto na dwie części.Do jednej dodać barwnik niebieski,a do drugiej granatowy.Wylać ciasto niebieskie na granatowe i zamieszać widelcem.Wstawić tortownicę (22cm) do nagrzanego piekarnika (180) i piec 45 min.
Śnieżkę zmiksować z mlekiem i wstawić do lodówki.Ciasto po przestudzeniu przekroić na 8 części i ułożyć ciastka oddzielnie na talerzyku.Nalać na każdy kawałek po 2 łyżeczki Cointreau i nałożyć dużą porcję śnieżki.Polać łyżeczką Blu Curacao i ozdobić "chmurką" czyli watą cukrową :-)
SMACZNEGO