Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i chrupiące faworki pieczone w piekarniku, łatwe i szybkie w przygotowaniu, wystarczy, zrobić ciasto, następnie wyciąć faworki i upiec w piekarniku.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10443
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6026
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12882
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4620
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10443
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6026
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12882
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4620
Składniki
Żółtka wymieszaj z kefirem, dodaj cukier, sól, skórkę z cytryny, masło na koniec mąkę z sodą. Wyrób ciasto w misce, następnie przełóż na stolnicę i wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkuj i za pomocą radełka wycinaj prostokątny, i formuj faworki. Przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz około 15 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem