Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybkie w przygotowaniu, kruche, aromatyczne, "piernikowe" ciasteczka z ziarnami słonecznika. Szybka, smaczna i pożywna przekąska :)
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2839
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 565
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 441
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2839
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 565
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 441
Składniki
Masło ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, jajkiem i żółtkiem za pomocą miksera. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy: cynamon, kakao, kardamon, imbir, kminek, gałkę muszkatołową, szczyptę soli oraz mąkę i proszek do pieczenia. Wyrabiamy ciasto. Do białka dodajemy cukier puder i energicznie mieszamy. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wycinamy ciasteczka za pomocą foremki. Tak wycięte ciasteczko smarujemy białkiem i przykładamy do ziaren słonecznika, które wcześniej wsypaliśmy do płaskiej miseczki. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C i pieczemy przez około 12 - 14 minut. Życzę smacznego! :)