Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybkie w przygotowaniu, kruche, aromatyczne, "piernikowe" ciasteczka z ziarnami słonecznika. Szybka, smaczna i pożywna przekąska :)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19652
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19652
Składniki
Masło ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, jajkiem i żółtkiem za pomocą miksera. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy: cynamon, kakao, kardamon, imbir, kminek, gałkę muszkatołową, szczyptę soli oraz mąkę i proszek do pieczenia. Wyrabiamy ciasto. Do białka dodajemy cukier puder i energicznie mieszamy. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wycinamy ciasteczka za pomocą foremki. Tak wycięte ciasteczko smarujemy białkiem i przykładamy do ziaren słonecznika, które wcześniej wsypaliśmy do płaskiej miseczki. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C i pieczemy przez około 12 - 14 minut. Życzę smacznego! :)