Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 227
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 901
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 227
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 901
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Składniki
Mleko podgrzać z cukrem i masłem do rozpuszczenia obydwu. Zestawić z ognia. Ciągle mieszając wsypywać porcjami kaszkę. Podgrzewać aż zacznie gęstnieć. Odstawić do przestudzenia co jakiś czas mieszając. Truskawki obrać z szypułek, opłukać, osuszyć. Przekroić na połówki.
Na dnie formy wyłożyć dwie warstwy herbatników . Wyłożyć łyżką 1/3 masy i delikatnie rozsmarować. Na masie ułożyć warstwę truskawek. Przykryć herbatnikami , znowu masa i na wierzchu truskawki. Jak masa wystygnie włożyć na mi godzinę do lodówki. smacznego :) ps. na wierzchu można wylać galaretkę ale u mnie ciacho nie doczekało !