Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i bardzo łatwe do przygotowania ciasteczka. Proporcje na około 35 sztuk.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5305
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8593
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17446
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 591
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5305
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8593
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17446
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 591
Składniki
Wszystkie składniki siekać razem aż do częściowego połączenia składników.
Posiekane składniki zagnieść dłonią. Powinno powstać jednolite ciasto.
Ciasto rozwałkować na blacie posypanym mąką na grubość około 3-4 mm.
Foremkami wykrawać ciastka i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Okrawki ciasta zagnieść jeszcze raz, rozwałkować i znowu wykroić kolejne ciastka. W taki sposób wykorzystać okrawki z każdego kolejnego rozwałkowanego kawałka ciasta.
Ciasteczka piec w temperaturze około 170 stopni Celsjusza przez około 10 minut.
Po upieczeniu ciastka zdjąć z blachy i odstawić do wystudzenia.
Wystudzone ciastka można ozdobić w dowolny sposób. Moje są ozdobione pisakami cukrowymi.