Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i bardzo łatwe do przygotowania ciasteczka. Proporcje na około 35 sztuk.
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9171
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 97
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9171
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 97
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 74
Składniki
Wszystkie składniki siekać razem aż do częściowego połączenia składników.
Posiekane składniki zagnieść dłonią. Powinno powstać jednolite ciasto.
Ciasto rozwałkować na blacie posypanym mąką na grubość około 3-4 mm.
Foremkami wykrawać ciastka i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Okrawki ciasta zagnieść jeszcze raz, rozwałkować i znowu wykroić kolejne ciastka. W taki sposób wykorzystać okrawki z każdego kolejnego rozwałkowanego kawałka ciasta.
Ciasteczka piec w temperaturze około 170 stopni Celsjusza przez około 10 minut.
Po upieczeniu ciastka zdjąć z blachy i odstawić do wystudzenia.
Wystudzone ciastka można ozdobić w dowolny sposób. Moje są ozdobione pisakami cukrowymi.