Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na pyszne i zdrowe ciasteczka, bez jajek i cukru, banany zapewniają słodycz tym wspaniałym i mięciutkim ciasteczkom, serdecznie polecam :-)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5058
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13621
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5888
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7701
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5058
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13621
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5888
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7701
Składniki
Dwa dojrzałe banany rozgniatamy widelcem. Do miski wsypujemy szklankę płatków owsianych, dodajemy do nich rozgniecione banany, łyżkę masła, 2 łyżki słonecznika i mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. I w dłoniach formujemy kuleczkę z ciasta, a następnie kładziemy na blasze lekko dociskając. Z tej proporcji uzyskamy kilkanaście ciasteczek. To jest tak zwana porcja na raz. Jeśli potrzebujemy na szybko coś pysznego przekąsić. Wkładamy blachę z ciasteczkami do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 15 minut, na najwyższym poziomie piekarnika. Ja piekę z termoobiegiem. Upieczone pozostawiamy do wystudzenia. To nie są suche i chrupiące ciasteczka. Są mięciutkie, serdecznie polecam :-)