Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są pyszniutkie, najlepiej smakują z gorącym mlekiem. Przepis jest bardzo prosty. Zapraszam!!
Mikser, miska, stolnica, papier do pieczenia, foremki do ciasteczek
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Pierwszym krokiem będzie zmiksowanie margaryny z mąką.
Póżniej dodajemy żółtka i proszek do pieczenia - ponownie miksujemy.
Bierzmy stolnicę, posypujemy mąką. Wykładamy na nią ciasto, dzielimy je na dwie części. Pierwszą cześć rozwałkuj i powycinaj ciasteczka. Możesz użyć foremek:)
Do drugiej części do środka dodaj łyżkę kakao, wymieszaj, rozwałkuj i powycinaj kształty. Jajko wbij do miski roztrzep je i pędzlem posmaruj ciasteczka. Kiedy ciasteczka będą posmarowane zanurzaj je w sezamie / płatkach migdałowych. Ja zrobiłam pół na pół. Włóż je do piekarnika na 180 stopni na 15 minut Smacznego!!!