Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak prostego, szybkiego i prawie bez pracy przepisu jeszcze nie wykonywałem. Ciasteczka są w środku bardzo miękkie, a zewnątrz chrupiące.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1067
Polecam.
Odsłon: 1035
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1013
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1067
Polecam.
Odsłon: 1035
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1013
Składniki
Blachę do pieczenia smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem. Jajka, cukier i cukier waniliowy razem miksujemy. Następnie dodajemy 300 g wiórek kokosowych i mieszamy. Formujemy kulki i układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 170°C przez 20-25 minut na środkowej szynie, grzanie góra/dół.