Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , delikatne i szybkie w przygotowaniu .
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13174
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2530
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3683
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4632
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13174
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2530
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3683
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4632
Składniki
Do miski przekładamy masło , dodajemy cukier puder i cukier waniliowy mieszamy do połączenia się składników . Stopniowo wsypujemy mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym mieszamy do połączenia składników. Nie mieszamy zbyt długo , tylko do połączenia masy z mąką . Z ciasta formujemy małe kuleczki . Moja jedna kuleczka ważyła 20 g . Kuleczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Zostawiamy odstępy między kulkami , bo ciastka urosną podczas pieczenia . Każdą z kulek spłaszczamy widelcem tworząc wzorek ( widelec wkładamy wcześniej do mąki by się nie kleił do ciasta ) . Ciastka pieczemy około 10 - 12 minut w temperaturze 180 °C . Powinny się ładnie zarumienić . Ciasteczka studzimy .