Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , delikatne i szybkie w przygotowaniu .
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231749
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4958
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36343
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231749
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4958
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36343
        
        
                Składniki
Do miski przekładamy masło , dodajemy cukier puder i cukier waniliowy mieszamy do połączenia się składników . Stopniowo wsypujemy mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym mieszamy do połączenia składników. Nie mieszamy zbyt długo , tylko do połączenia masy z mąką . Z ciasta formujemy małe kuleczki . Moja jedna kuleczka ważyła 20 g . Kuleczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Zostawiamy odstępy między kulkami , bo ciastka urosną podczas pieczenia . Każdą z kulek spłaszczamy widelcem tworząc wzorek ( widelec wkładamy wcześniej do mąki by się nie kleił do ciasta ) . Ciastka pieczemy około 10 - 12 minut w temperaturze 180 °C . Powinny się ładnie zarumienić . Ciasteczka studzimy .