Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka,kruche ,dobre na kazda okazje,bez jajka.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 53
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 112
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10340
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 111
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1004
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 53
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 112
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10340
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 111
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1004
Składniki
Make,maslo,cukier,cukier waniliowy zagniatamy,dzielimy na trzy czesci.Do kazdej dodajemy budyn ,zagniatamy i odstawiamy na 40 min.do lodówki. Nastepnie formujemy kleczki,dajemy je na blache z papierem do pieczenia lub mata silikonowa i naciskamy widelcem,tak zeby byly lekko splaszczone i zostal odcisk po widelcu.Zalanczamy piekarnik na góra/dól 180 stopni i pieczemy ok.16 minut. Jak przestygna ,to mozna posypac cukrem pudrem.SMACZNEGO!