Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, amerykańskie ciasteczka Cookies z kawałkami czekolady, które przygotujecie w kilka chwil.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 438
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 785
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 438
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 785
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Masło utrzeć z cukrem. Wbić 1 jajko i dalej ucierać. Do mąki dodać 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1 łyżeczkę cynamonu. Wymieszać i dodać do utartego masła. Zagnieść ciasto. Płatku kukurydziane połamać na mniejsze kawałki. Czekoladę posiekać nożem. Dodać do ciasta i jeszcze chwilę miksować. Z ciasta formować płaskie placuszki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 12-15 min. w temp. 200ºC. Smacznego!