Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cynamonowo-maślane ciasteczka. Mają wspaniały, aromatyczny smak i zapach. Są cudownie kruche! :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3381
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1435
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2165
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3381
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1435
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2165
Składniki
Mąkę wymieszać z cynamonem, proszkiem, pieprzem, solą i cukrami. Wysypać na stół/stolnicę. Masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i przesiekać nożem. Dodać jajko, zagnieść na gładkie ciasto. Zawinąć w folię spożywczą, schować do lodówki na godzinę. Po tym czasie wałkować na lekko podsypanym mąką blacie, wycinać ciasteczka i piec na blaszce na środkowej półce piekarnika w 160°C przez ok. 15 minut, aż będą lekko zarumienione (czas zależy od wielkości i grubości ciasteczek, więc trzeba obserwować ;)).