Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cynamonowo-maślane ciasteczka. Mają wspaniały, aromatyczny smak i zapach. Są cudownie kruche! :)
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1319
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 253
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 47
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 41
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1319
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 253
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 47
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 41
Składniki
Mąkę wymieszać z cynamonem, proszkiem, pieprzem, solą i cukrami. Wysypać na stół/stolnicę. Masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i przesiekać nożem. Dodać jajko, zagnieść na gładkie ciasto. Zawinąć w folię spożywczą, schować do lodówki na godzinę. Po tym czasie wałkować na lekko podsypanym mąką blacie, wycinać ciasteczka i piec na blaszce na środkowej półce piekarnika w 160°C przez ok. 15 minut, aż będą lekko zarumienione (czas zależy od wielkości i grubości ciasteczek, więc trzeba obserwować ;)).