Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy wypiek pierniczków z moją córką, ozdoby to tylko jej robota. Ciasteczka bardzo smaczne.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 319
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 319
Składniki
Do przesianej mąki dodajemy proszek do pieczenia, cukier, cynamon. Masło drobno kroimy i razem z jajkiem dodajemy do mąki. Zagniatamy ciasto na gładką masę. Dobrze jest przechować w lodówce , ale nie jest to konieczne. Ciasto wałkujemy na grubość ok. 1/2 cm. i wykrawamy różne wzory. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia , nakładamy ciasteczka i pieczemy w 180 C ok. 8-15 minut. Ozdabiamy według uznania.