Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasteczka powstał z potrzeby wykorzystania rozpuszczonej już czekolady. Ciasteczka są tak dobre i pachnące czekoladą i pomarańczami, że nie mogłam tego przepisu zachować tylko dla siebie :) Z podanych składników otrzymacie około 16 ciasteczek. Będą kruche i mega czekoladowe. Po prostu pyszne :)
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 811
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3413
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 109
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 158
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 369
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 811
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3413
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 109
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 158
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 369
Składniki
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej (domowym sposobem: do garnka dobieram miskę, która po włożeniu nie będzie dotykać dna garnka i zniesie wysoką temperaturę. Nalewam do garnka trochę wody, do miski kruszę czekoladę. Miskę wstawiam do garnka, całość podgrzewam i czekam, aż się rozpuści). Do rozpuszczonej czekolady dodaję śmietankę i mieszam. Odstawiam do całkowitego wystygnięcia.
Następnie wszystkie składniki i ostudzoną czekoladę umieszczam w misce i zagniatam ciasto. Ciasto należy rozwałkować (grubość dowolna, zależy jakie ciastka lubicie, u mnie to ok. 1 cm) i wykrawać dowolne ciasteczka. Piekę 15 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Pachnie niesamowicie w całym domu :) Smacznego!