Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te aromatyczne, kruche ciasteczka pysznie smakują z kubkiem mleka.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 243
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 212
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 243
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 212
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodać jajko i chwilę ucierać, a następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao i dokładnie wymieszać. Czekoladę posiekać i odłożyć ok. 1/3 wszystkich kawałków, a resztę dodać do ciasta razem ze startą skórką pomarańczową.
Wymieszać wszystkie składniki, uformować z masy niewielkie kulki, lekko je spłaszczyć i rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając odstępy. Na wierzchu ciasteczek ułożyć po kilka kawałków czekolady i lekko docisnąć. Piec ciasteczka przez ok. 12 minut w temperaturze 180 st. C.
Uwaga: Przed otarciem skórki pomarańczę należy dokładnie umyć i sparzyć wrzątkiem. Ścieramy tylko cieniutką pomarańczową skórkę, bez gorzkiej, białej warstwy.