Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste pyszne kruche ciasteczka z czekoladą i płatkami migdałowymi.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4816
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13083
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5764
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7350
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4816
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13083
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5764
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7350
Składniki
Wszystkie składniki oprócz płatków migdałowych zmiksować w malakserze. Zagnieść ciasto, zawinąć w filię i schłodzić w lodówce. Potem rozwałkować ciasto pomiędzy folią ( wtedy nie musimy podsypywać mąką ). Wałkować na grubość do 1 cm. Foremką wykroić wzór. Każde ciastko udekorować ołatkami migdałowymi. Ciastka przełożyć na blachę z papierem do pieczenia i piec w 190 C przez ok. 12-15 minut.