Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawde bardzo smaczne i szybkie do zrobienia ...
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 959
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37221
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 959
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37221
Składniki
Drożdże można rozgnieść z niewielką smietany albo pokruszyć na mąkę.
Wszystkie skladniki razem zagnieść mąki tyle ile ciasto zabierze,ciasto ma przypominac to na pierogi .Ciasto rozwałkować dość cienko bo ciastka rosną wycinać kwadraty ,na środęk marmoladę lub nutellę i dobrze skleić dwa boki do siebie ,posmarować rozmąconym jajkiem i piec na jasno złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180st.
Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem .......ciasteczka są naprawde smaczne i nie ma w nich zawielę cukru tylko w marmoladzie i nutelli .Njlepsze są na drugi dzień .