Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka na halloween w kształcie duszka. Dzieciakom na pewno spodobają się.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1480
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1445
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1480
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1445
Składniki
Sypiemy mąkę na stolnicę i dodajemy pokrojone masło. Następnie rozcieramy, gdy połączą się w jednolitą masę robimy po środku wgłębienie i wbijamy jajko oraz dodajemy cukier. Mieszamy i zagniatamy, następnie wkładamy na około godzinę do lodówki.
Po tym czasie wyjmujemy i wałkujemy na grubość około 3 do 4 milimetry. Foremką w kształcie serca wycinamy ciastka, przekrawamy na pół i umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Końcówki połówek można lekko wygiąć, żeby bardziej przypominały duszka. Wycinamy oczy i usta. Ciastka umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza na 10 do 13 minut.