Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne ciasteczka, wzbogacone o nutę imbiru, cynamonu i gałki muszkatołowej. Są miękkie, pyszne i baaardzo aromatyczne :-)
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 259
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 519
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 259
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 519
Składniki
* sposób jak przygotować puree z dyni można znaleźc na moim profilu w przepisie na sernik dyniowy W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki oprócz cukru, czyli mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową oraz sól. W drugim naczyniu masło miksujemy z cukrem, a następnie dodajemy dynię i mieszamy łyżką. Do suchych składników dodajemy mokre oraz rodzynki i całość jeszcze raz mieszamy.
Do cześci ciasta oprócz rodzynek dodałam wiórki kokosowe
a do kolejnej części łezki czekoladowe
Z ciasta odrywamy kawałeczki ciasta wielkości orzacha włoskiego (moje było dosyc rzadkie, więc nakładałam ciasto łyżką) i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie każde spłaszczając, zostawiamy spore odstępy, ponieważ ciastka rosną. Pieczemy ok. 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Smacznego :-)