Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka francuskie z jabłkami to ekspresowy deser z czterech składników. Są tak proste, że możecie je zrobić we współpracy z dziećmi. Najlepiej smakują jeszcze lekko ciepłe, tuż po wyjęciu z piekarnika.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9967
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8989
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6369
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9967
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8989
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6369
Składniki
Jabłka obierz, wytnij gniazda nasienne. Owoce pokrój na 4-5 mm plasterki.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Pokrój je równolegle wzdłuż krótszej krawędzi na paski o grubości około 5-7 mm.
Paskami ciasta owiń plasterki jabłek.
Do miseczki wbij jajko i rozkłóć je widelcem. Rozmąconym jajkiem posmaruj ciasteczka francuskie z jabłkami. Każde z nich oprósz cukrem pudrem.
Gotowe ciasteczka przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut (do zrumienienia).