Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka francuskie z jabłkami to ekspresowy deser z czterech składników. Są tak proste, że możecie je zrobić we współpracy z dziećmi. Najlepiej smakują jeszcze lekko ciepłe, tuż po wyjęciu z piekarnika.
Kultowe ciastka kakaowe z mlecznym kremem w środku zna chyba każdy z nas. Wyp...
Odsłon: 1177
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 80
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 423
Popcorn z airfryera to prawdziwy majstersztyk! Przygotujesz go w mniej niż 10...
Odsłon: 912
Kultowe ciastka kakaowe z mlecznym kremem w środku zna chyba każdy z nas. Wyp...
Odsłon: 1177
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 80
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 423
Popcorn z airfryera to prawdziwy majstersztyk! Przygotujesz go w mniej niż 10...
Odsłon: 912
Składniki
Jabłka obierz, wytnij gniazda nasienne. Owoce pokrój na 4-5 mm plasterki.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Pokrój je równolegle wzdłuż krótszej krawędzi na paski o grubości około 5-7 mm.
Paskami ciasta owiń plasterki jabłek.
Do miseczki wbij jajko i rozkłóć je widelcem. Rozmąconym jajkiem posmaruj ciasteczka francuskie z jabłkami. Każde z nich oprósz cukrem pudrem.
Gotowe ciasteczka przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut (do zrumienienia).