Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka francuskie z jabłkami to ekspresowy deser z czterech składników. Są tak proste, że możecie je zrobić we współpracy z dziećmi. Najlepiej smakują jeszcze lekko ciepłe, tuż po wyjęciu z piekarnika.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 677
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2049
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4039
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4012
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 677
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2049
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4039
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4012
Składniki
Jabłka obierz, wytnij gniazda nasienne. Owoce pokrój na 4-5 mm plasterki.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Pokrój je równolegle wzdłuż krótszej krawędzi na paski o grubości około 5-7 mm.
Paskami ciasta owiń plasterki jabłek.
Do miseczki wbij jajko i rozkłóć je widelcem. Rozmąconym jajkiem posmaruj ciasteczka francuskie z jabłkami. Każde z nich oprósz cukrem pudrem.
Gotowe ciasteczka przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut (do zrumienienia).