Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie można robić na bardzo wiele sposobów, moja dzisiejsza propozycja to zestaw konfitury z czarnej porzeczki + jabłuszko.
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 31
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 37
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 43
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 63
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19651
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 31
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 37
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 43
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 63
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19651
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić radełkiem na kwadraty. Każdy kwadrat posmarować konfiturą z czarnej porzeczki.
Brzegi każdego kwadratu posmarować roztrzepanym jajkiem.
Jabłka obrać, pokroić na cząstki i położyć na każdy kwadrat.
Ciasto zlepić w trójkąty i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Ponacinać radełkiem każde ciastko i ponownie posmarować cały wierzch roztrzepanym jajkiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C i piec przez około 20 minut.
Upieczone ciasteczka oprószyć cukrem pudrem. Smacznego !