Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie można robić na bardzo wiele sposobów, moja dzisiejsza propozycja to zestaw konfitury z czarnej porzeczki + jabłuszko.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84968
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2276
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9829
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3617
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6932
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84968
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2276
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9829
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3617
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6932
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić radełkiem na kwadraty. Każdy kwadrat posmarować konfiturą z czarnej porzeczki.
Brzegi każdego kwadratu posmarować roztrzepanym jajkiem.
Jabłka obrać, pokroić na cząstki i położyć na każdy kwadrat.
Ciasto zlepić w trójkąty i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Ponacinać radełkiem każde ciastko i ponownie posmarować cały wierzch roztrzepanym jajkiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C i piec przez około 20 minut.
Upieczone ciasteczka oprószyć cukrem pudrem. Smacznego !