Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowe ciasteczka obtoczone w cukrze.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 87
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 214
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 87
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 214
Składniki
Masło zetrzeć na tarce, dodać pokruszony ser i mąkę. Następnie dodać żółtka i wodę, zagnieść jednolite ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce około 1 godziny. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować i wycinać szklanką kółka. Cukier wsypać do talerza i obtaczać w nim krążki ciasta, następnie składać na pół, ponownie obtoczyć, jeszcze raz na pół i jeszcze raz obtoczyć w cukrze. Gotowe ciastka układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175 st. C około 30 minut.