Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 98
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2719
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2348
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 98
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2719
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2348
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i żółtkiem.
Dodaj lekko podgrzany miód, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, śmietanę oraz mielony imbir i cynamon.
Składniki wymieszaj, zagnieć.
. Kandyzowany imbir posiekaj, wrób w ciasto.
Ciasto rozwałkuj na grubość około 1/2 cm.
Foremkami wycinaj z niego różne kształty.
Ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 stopni C i piecz około 10 min.