Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 163
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 18
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 163
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 18
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i żółtkiem.
Dodaj lekko podgrzany miód, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, śmietanę oraz mielony imbir i cynamon.
Składniki wymieszaj, zagnieć.
. Kandyzowany imbir posiekaj, wrób w ciasto.
Ciasto rozwałkuj na grubość około 1/2 cm.
Foremkami wycinaj z niego różne kształty.
Ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 stopni C i piecz około 10 min.