Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z ziemniakami pozostałymi po obiedzie. Dzięki marynowanym pieczarkom i musztardzie jest lekko ostra. Papryka i cebula w sałatce fajnie chrupią a boczek sprawia jest ona bardziej sycąca. Sałatka dobrze pasuje na kolację, lunch lub spotkanie przy grillu:)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4359
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11844
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6757
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5578
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4359
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11844
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6757
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5578
Składniki
Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odsączamy i studzimy lub wykorzystujemy ziemniaki pozostałe po obiedzie:) Jajka gotujemy na twardo i odstawiamy do wystudzenia. Wystudzone jajka i ziemniaki kroimy w kostkę. Paprykę i boczek także kroimy w kostkę. Pieczarki odsączamy z zalewy i również kroimy - w plastry lub na ćwiartki. Cebulę kroimy bardzo drobno. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy musztardę, majonez, jogurt grecki, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Najlepiej sałatkę odstawić by smaki się przegryzły ale od razu po przygotowaniu jest również dobra.