Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka kakaowe Amerykanki zadziwią Was smakiem. Są nieziemsko kakaowe, a ich środek „żuje się” się jak guma do żucia.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 209
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 209
Składniki
Wymieszaj wszystkie składniki razem za pomocą malaksera lub zagnieść ciasto ręcznie. Ciasto będzie bardzo kleiste. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Odrywaj kawałki ciasta i formuj kulki w rękach o średnicy 2 cm. Układaj je na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy. Ciastka początkowo będą rosły, ale ostatecznie się „rozleją” kilkakrotnie zwiększając swoją powierzchnie. Pieczemy około 12 minut. Ciastka po wyjęciu z piekarnika są bardzo miękkie, dlatego pozostaw je chwilę na blasze aby całkowicie wystygły.