Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Łatwo zrobić, dobre jedzenie.
Nóż, deska do krojenia, salaterka, łyżka, blaszka do zapiekania, papier do pieczenia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13318
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39591
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13318
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39591
Składniki
Kajzerki przekroić. Usunąć ze środka miękką część. Zrobić miseczki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Szynkę pokroić w kostkę. Przełożyć do salaterki. Dodać wiórki sera żółtego, pokrojoną w kostkę paprykę i cebulkę pokrojoną w drobną kostkę. Dodać rozbełtane jajka. Dodać czosnek niedźwiedzi, natkę pietruszki, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Dokładnie wymieszać.
Napełnić farszem miseczki-kajzerki. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 min.
Zapieczone kajzerki posypać posiekaną kolendrą. Podać w towarzystwie ćwiartek rzodkiewek i ogórka pokrojonego na małe kawałki. Smacznego.