Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Łatwo zrobić, dobre jedzenie.
Nóż, deska do krojenia, salaterka, łyżka, blaszka do zapiekania, papier do pieczenia
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 898
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1824
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6366
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 898
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1824
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6366
Składniki
Kajzerki przekroić. Usunąć ze środka miękką część. Zrobić miseczki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Szynkę pokroić w kostkę. Przełożyć do salaterki. Dodać wiórki sera żółtego, pokrojoną w kostkę paprykę i cebulkę pokrojoną w drobną kostkę. Dodać rozbełtane jajka. Dodać czosnek niedźwiedzi, natkę pietruszki, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Dokładnie wymieszać.
Napełnić farszem miseczki-kajzerki. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 min.
Zapieczone kajzerki posypać posiekaną kolendrą. Podać w towarzystwie ćwiartek rzodkiewek i ogórka pokrojonego na małe kawałki. Smacznego.