Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka kocie języki to znakomity pomysł na wykorzystanie białek, które pozostały ci z przygotowania innego ciasta. Ciasteczka po upieczeniu świetnie sprawdzą się jako dodatek do innych deserów, możesz je także oblać czekoladą lub przełożyć ulubionym kremem. My jednak najbardziej lubimy je zajadać solo, popijając aromatyczną kawą. Pamiętaj, aby masło, które używasz do przygotowania wypieku, miało temperaturę pokojową.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 185
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4208
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 185
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4208
Składniki
Do masy miksera włóż miękkie masło, wsyp cukier, dodaj pastę waniliową i ucieraj do momentu, aż słodzik przestanie chrzęścić, a masa będzie puszysta.
Następnie nie przestając miksować, dodawaj po jednym białku. Gdy składniki się połączą wsyp mąkę i całość miksuj jeszcze przez chwilę.
Gotową masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj ciasteczka o długości do 8 cm na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 10-12 minut.