Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka kocie języki to znakomity pomysł na wykorzystanie białek, które pozostały ci z przygotowania innego ciasta. Ciasteczka po upieczeniu świetnie sprawdzą się jako dodatek do innych deserów, możesz je także oblać czekoladą lub przełożyć ulubionym kremem. My jednak najbardziej lubimy je zajadać solo, popijając aromatyczną kawą. Pamiętaj, aby masło, które używasz do przygotowania wypieku, miało temperaturę pokojową.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119025
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8821
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3199
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2812
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119025
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8821
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3199
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2812
Składniki
Do masy miksera włóż miękkie masło, wsyp cukier, dodaj pastę waniliową i ucieraj do momentu, aż słodzik przestanie chrzęścić, a masa będzie puszysta.
Następnie nie przestając miksować, dodawaj po jednym białku. Gdy składniki się połączą wsyp mąkę i całość miksuj jeszcze przez chwilę.
Gotową masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj ciasteczka o długości do 8 cm na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 10-12 minut.