Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka kocie języki to znakomity pomysł na wykorzystanie białek, które pozostały ci z przygotowania innego ciasta. Ciasteczka po upieczeniu świetnie sprawdzą się jako dodatek do innych deserów, możesz je także oblać czekoladą lub przełożyć ulubionym kremem. My jednak najbardziej lubimy je zajadać solo, popijając aromatyczną kawą. Pamiętaj, aby masło, które używasz do przygotowania wypieku, miało temperaturę pokojową.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1390
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12244
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1390
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12244
Składniki
Do masy miksera włóż miękkie masło, wsyp cukier, dodaj pastę waniliową i ucieraj do momentu, aż słodzik przestanie chrzęścić, a masa będzie puszysta.
Następnie nie przestając miksować, dodawaj po jednym białku. Gdy składniki się połączą wsyp mąkę i całość miksuj jeszcze przez chwilę.
Gotową masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj ciasteczka o długości do 8 cm na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 10-12 minut.