Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z przyprawą korzenną i miodem w fantazyjnych kształtach. Oczywiście możecie użyć dowolnych foremek i udekorować je według uznania.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2297
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4386
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1316
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 297
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2297
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4386
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1316
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 297
Składniki
Do rondelka wkładamy masło, dodajemy miód, cukier i przyprawę korzenną. Podgrzewamy do połączenia składników. Odstawiamy do wystudzenia.
Do wystudzonych składników dodajemy przesianą mąkę, sodę oraz jajka. Mieszamy i wyrabiamy ciasto. Formujemy kulę, owijamy w folię spożywczą i wkładamy na ok. 30 min. do lodówki.
Po upływie tego czasu ciasto odwijamy z folii i dzielimy na mniejsze części. Rozwałkowujemy i wycinamy kształty za pomocą foremek.
Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 15 minut. Studzimy na kratce i dekorujemy. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku.