Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne dobre na poprawę nastroju.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Masło.cukier puder,mąkę odrobinę olejku i żółtko zagniatam.Do 1/4 ciasta dodaję kakao i też zagniatam.Z jasnego ciasta robię podłużny placek w który wkładam ciemne ciasto i wszystko razem zwijam jak roladę.
Wkładam do lodówki na 30 minut.
Po wyjęciu z lodówki kroję na paski ok.2 cm.układam na blachę i lekko spłaszczam.
Smaruję białkiem.Piekę ok.15 min.w tem.170 stopni.Ja częśc posypałam cukrem,a na inne położyłam orzeszki.