Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka - każdy je uwielbia! Przygotowanie tych wybornych przekąsek nie jest trudne. Kruche ciasteczka idealnie sprawdzają się nie tylko od święta, ale również na co dzień - to idealny poczęstunek na każdą okazję. Zobaczcie, jak szybko i małym kosztem przygotować kruche ciasteczka!
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 158
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1611
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4433
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 158
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1611
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4433
Składniki
Na stolnicę wysypać mąkę, cukier puder, dodać żółtko, pokrojone w kostkę zimne masło, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Szybko zagnieść jednolite ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Ciasto rozwałkować, za pomocą foremek wycinać ciasteczka, piec w 180 stopniach Celsjusza przez 10-12 minut aż spód nabierze lekko złotego koloru.
Studzić na kratce, przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.