Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka - każdy je uwielbia! Przygotowanie tych wybornych przekąsek nie jest trudne. Kruche ciasteczka idealnie sprawdzają się nie tylko od święta, ale również na co dzień - to idealny poczęstunek na każdą okazję. Zobaczcie, jak szybko i małym kosztem przygotować kruche ciasteczka!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19828
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 478
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242733
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19828
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 478
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242733
Składniki
Na stolnicę wysypać mąkę, cukier puder, dodać żółtko, pokrojone w kostkę zimne masło, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Szybko zagnieść jednolite ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Ciasto rozwałkować, za pomocą foremek wycinać ciasteczka, piec w 180 stopniach Celsjusza przez 10-12 minut aż spód nabierze lekko złotego koloru.
Studzić na kratce, przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.