Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka - każdy je uwielbia! Przygotowanie tych wybornych przekąsek nie jest trudne. Kruche ciasteczka idealnie sprawdzają się nie tylko od święta, ale również na co dzień - to idealny poczęstunek na każdą okazję. Zobaczcie, jak szybko i małym kosztem przygotować kruche ciasteczka!
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 21
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 787
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2091
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4089
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 21
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 787
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2091
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4089
Składniki
Na stolnicę wysypać mąkę, cukier puder, dodać żółtko, pokrojone w kostkę zimne masło, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Szybko zagnieść jednolite ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Ciasto rozwałkować, za pomocą foremek wycinać ciasteczka, piec w 180 stopniach Celsjusza przez 10-12 minut aż spód nabierze lekko złotego koloru.
Studzić na kratce, przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.