Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Foremki zamówione na Aliexpress już dawno czekały na swoją kolej. Wciąż brakowało mi jednak czasu, ale w końcu znalazłam popołudnie by przygotować kruche ciasteczka. Może nie są idealne, ale są bardzo kruche i smaczne.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 636
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25746
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 636
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25746
Składniki
Wszystkie składniki umieszczamy na stolnicy. Zarabiamy ciasto i owijamy folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy i umieszczamy na stolnicy. Możemy wcześniej podzielić na 2 części. Wałkujemy, po czym wycinamy ciasteczka. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, po czym nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ok. 15 minut, do lekkiego zarumienienia. Jeżeli mamy ochotę to możemy posmarować je ulubionym dżemem lub powidłem ;)