Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo kruche
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11001
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6309
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13273
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5029
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11001
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6309
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13273
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5029
Składniki
Robimy ciasto kruche : wszystkie składniki( oprócz kakao ) siekamy, i zagniatamy ciasto.Dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao. Obie kule owinięte w folię ,wstawiamy na 30 min. do lodówki.
Z każdej porcji ciasta formujemy wałeczki o grubości ołówka i długośći ok.15 cm , skręcamy je wokół siebie i zawijamy, wychodzą wianuszki, można robić spirale , albo wykrawać okragłe ciasteczka.
Gotowe ciasteczka smarujemy żółtkiem rozmąconym ze smietaną. Pieczemy w temp.200*C , przez 12-15 min.