Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste i bardzo smaczne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachną przepięknie masełkiem i wanilią.
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4931
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 162
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4931
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 162
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodaj miękkie masło, aromat waniliowy, cukier waniliowy i jajko zagnieść elastyczne ciasto.
Do ciasta dodaj rodzynki i zagnieść ciasto jeszcze chwilę.
Z ciasta odrywaj małe kawałki i formuj kuleczki w rękach, lekko spłaszczaj. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż ciasteczka.
Piekarnik nagrzej do 180 st. i wstaw ciasteczka na około 15 minut do uzyskania pięknego złotego koloru. Ciasteczka po upieczeniu przechowuj w szklanym lub metalowym opakowaniu.