Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste i bardzo smaczne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachną przepięknie masełkiem i wanilią.
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 24
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 69
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 99
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5229
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 133
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 24
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 69
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 99
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5229
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 133
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodaj miękkie masło, aromat waniliowy, cukier waniliowy i jajko zagnieść elastyczne ciasto.
Do ciasta dodaj rodzynki i zagnieść ciasto jeszcze chwilę.
Z ciasta odrywaj małe kawałki i formuj kuleczki w rękach, lekko spłaszczaj. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż ciasteczka.
Piekarnik nagrzej do 180 st. i wstaw ciasteczka na około 15 minut do uzyskania pięknego złotego koloru. Ciasteczka po upieczeniu przechowuj w szklanym lub metalowym opakowaniu.