Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są to szybkie w przygotowaniu ciasteczka maślane, ponieważ szybko znikają;) Można je piec przez cały rok nie tylko w Karnawale czy na święta Bożego Narodzenia.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336605
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3566
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422659
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2424
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336605
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3566
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422659
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2424
Składniki
Mąkę przesiać przez sito z proszkiem do pieczenia. Masło pozostawić, żeby zmiękło. Następnie przesiekać masło z mąką i margaryną. Dodać cukier i cukier wanilinowy. Zrobić wgłębienie, wlać jajka, zagnieść ciasto i podzielić na porcje do wałkowania. Schłodzić około 25-30 minut w lodowce. Ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wycinać różne kształty ciasteczek. Ciasteczka układać na blasze w równych odstępach wyłożonej papierem do pieczenia. *Na każde wałkowacie wyciągnąć jedną porcję ciasta z lodówki (1 kula).
Ciasteczka piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 10-12 minut. Ciasteczka można ozdobić czekoladą i ulubionymi posypkami. Smacznego:)!!!