Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są to szybkie w przygotowaniu ciasteczka maślane, ponieważ szybko znikają;) Można je piec przez cały rok nie tylko w Karnawale czy na święta Bożego Narodzenia.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 783
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5397
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17628
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 783
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5397
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17628
Składniki
Mąkę przesiać przez sito z proszkiem do pieczenia. Masło pozostawić, żeby zmiękło. Następnie przesiekać masło z mąką i margaryną. Dodać cukier i cukier wanilinowy. Zrobić wgłębienie, wlać jajka, zagnieść ciasto i podzielić na porcje do wałkowania. Schłodzić około 25-30 minut w lodowce. Ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wycinać różne kształty ciasteczek. Ciasteczka układać na blasze w równych odstępach wyłożonej papierem do pieczenia. *Na każde wałkowacie wyciągnąć jedną porcję ciasta z lodówki (1 kula).
Ciasteczka piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 10-12 minut. Ciasteczka można ozdobić czekoladą i ulubionymi posypkami. Smacznego:)!!!