Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy dotąd nie robiłam kruchych ciastek, postanowiłam spróbować właśnie przed świętami. Wyszły rewelacyjna, wszystkim smakują. Ciasteczka mają delikatny posmak masełka i kardamonu, są delikatne i kruche. Podczas pieczenia w całym domu unosiła się zapach kardamonu. Zapraszam po przepis:)
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4486
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5913
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1373
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12713
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4486
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5913
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1373
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12713
Składniki
Na początku rozpuścić masło z cukrem i przestudzić. Do miski wrzućić pozostałe składniki i dodać przestudzone masło z cukrem, wymieszać, najlepiej ręcznie, zagnieść. Wyrobiona ciasto rozwałkować na posypanej małą ilością mąk stolnicy, rozwałkować. Wykroić ciasteczka za pomocą foremek, przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Piec ok. 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180° C.