Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy dotąd nie robiłam kruchych ciastek, postanowiłam spróbować właśnie przed świętami. Wyszły rewelacyjna, wszystkim smakują. Ciasteczka mają delikatny posmak masełka i kardamonu, są delikatne i kruche. Podczas pieczenia w całym domu unosiła się zapach kardamonu. Zapraszam po przepis:)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 214
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 355
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 214
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 355
Składniki
Na początku rozpuścić masło z cukrem i przestudzić. Do miski wrzućić pozostałe składniki i dodać przestudzone masło z cukrem, wymieszać, najlepiej ręcznie, zagnieść. Wyrobiona ciasto rozwałkować na posypanej małą ilością mąk stolnicy, rozwałkować. Wykroić ciasteczka za pomocą foremek, przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Piec ok. 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180° C.