Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe z wykonaniu, aromatyczne ciasteczka, polecam.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 155
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3866
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 560
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 155
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3866
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 560
Składniki
Listki mięty rozdrabniamy z malakserze. Dodajemy miękkie masło, cukier puder i początkowo 220 g mąki.
W miarę potrzeby dosypujemy mąkę. Należy pamiętać że im mniej dodamy mąki , tym bardziej chrupiące będą ciasteczka. Ciasto zawinąć w przezroczystą folię i schłodzić. Na blat obficie posypany mąką, kładziemy ciasto, przykrywamy folią, wałkujemy na grubość 3/4-1 cm, i wykrawamy dowolne wzory.
Ciasto jest dość miękkie,i jeśli chcemy na górze zrobić ozdobny wzór dobrze jest wierzch lekko podsypać mąką. Kwiaty do ciasteczek przyklejamy na wodę. Ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 190 C około 12 minut. Powinny mieć delikatnie beżowy kolor.