Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, w środku lekko klejące, przede wszystkim mocno migdałowe. :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4447
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1456
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 401
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4447
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1456
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 401
Składniki
Wymieszać wszystkie suche składniki, dodać masło i roztrzepane jajko. Wymieszać łyżką do dokładnego połączenia. Z ciasta formować małe kulki, układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia (w sporych odstępach, ciastka rozpłyną się podczas pieczenia). Piec w 160°C przez 15-20 min. do lekkiego zrumienienia brzegów. Ostygnięte ciasteczka przechowywać w puszcze lub innym szczelnym pojemniku, zjeść w ciągu tygodnia (może wytrzymają dłużej... nie, zbyt są kuszące ;)).