Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na doskonałe ciasteczka miodowe, które zawsze się udają. Są bardzo proste w przygotowaniu, ale gwarantujemy, że zasmakują każdemu!
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 1410
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 313
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5915
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2126
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 276
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 1410
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 313
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5915
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2126
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 276
Składniki
Przesiej mąkę do dużej miski. Do mąki dodaj pokrojone w kostkę masło i miód.
Oddziel białka od żółtek. Do mąki, masła i miodu dodaj żółtka i wyrób ciasto. Możesz też wyrobić ciasto w robocie kuchennym.
Owiń ciasto folią i włóż do lodówki do schłodzenia na co najmniej godzinę.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.
Schłodzone ciasto rozwałkuj i wycinaj ciasteczka foremkami. Wycięte ciasteczka przekładaj na blachę do pieczenia.
Rozbełtaj biało z jajek widelcem i posmaruj nim wierzch ciasteczek.
Opcjonalnie: Posiekaj migdały i posyp nimi wierzch ciasteczek.
Piecz przez około 10-15 minut, aż ciasteczka się zarumienią.