Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na doskonałe ciasteczka miodowe, które zawsze się udają. Są bardzo proste w przygotowaniu, ale gwarantujemy, że zasmakują każdemu!
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2426
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 29
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3084
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2759
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2426
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 29
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3084
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2759
Składniki
Przesiej mąkę do dużej miski. Do mąki dodaj pokrojone w kostkę masło i miód.
Oddziel białka od żółtek. Do mąki, masła i miodu dodaj żółtka i wyrób ciasto. Możesz też wyrobić ciasto w robocie kuchennym.
Owiń ciasto folią i włóż do lodówki do schłodzenia na co najmniej godzinę.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.
Schłodzone ciasto rozwałkuj i wycinaj ciasteczka foremkami. Wycięte ciasteczka przekładaj na blachę do pieczenia.
Rozbełtaj biało z jajek widelcem i posmaruj nim wierzch ciasteczek.
Opcjonalnie: Posiekaj migdały i posyp nimi wierzch ciasteczek.
Piecz przez około 10-15 minut, aż ciasteczka się zarumienią.