Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik kulinarny poradzi sobie z nimi. Są również bardzo zdrowe i pyszne. W sam raz dla tych co są na diecie, ale i nie tylko. Zachwycą bowiem każde podniebienie.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1067
Polecam.
Odsłon: 1039
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1024
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1067
Polecam.
Odsłon: 1039
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1024
Składniki
Masło/margarynę i cukier puder utrzeć mikserem, dodać jajko, chwilę ucierać. Dodać pozostałe składniki. Wszystko starannie wymieszać. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, kłaść na blaszce zachowując spore odstępy (ciasteczka ładnie rosną), spłaszczać je łyżką. Piec w temperaturze 180º przez około 15 minut. Studzić najpierw na blaszce. Następnie ostudzone ciastka ułożyć na talerzu. Ciastka robi się błyskawicznie, są idealną propozycją dla smakoszy musli, jak również dla każdego innego łakomczuszka. Są smaczne i zdrowe. Polecam!