Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z herbatką smakują wybornie.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 107
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 582
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 258
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 107
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 582
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 258
Składniki
Wykonanie nadzienia: Orzechy lekko potłuc, wymieszać z cukrem i aromatem do smaku. Wykonanie ciasteczek: Żółtka wymieszać z kwaśnym mlekiem, dodać sodę oczyszczoną oraz roztopione masło. Wyrobić starannie ciasto i odstawić w chłodne miejsce. Następnie rozwałkować na stolnicy posypanej mąką na grubość 3 mm. Wycinać szklanką kółka, nakładać orzechowe nadzienie. Zlepiać jak pączki i układać w wcześnie przygotowanej foremce spojeniem do dołu. Piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut, po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.