Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, zdrowe i mega kruche ciasteczka orkiszowe. Na pewno posmakują dzieciakom. Polecam wypróbowanie przepisu.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1375
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 344
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1375
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 344
Składniki
Do miski wsypujemy mąki, dodajemy jajka, masło, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Szybko zagniatamy ciasto. Ciasto owijamy w folię i chowamy do lodówki na godzinkę. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy zgrabne kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Wykładamy na blaszkę i lekko spłaszczamy. Ciasteczka pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)