Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, zdrowe i mega kruche ciasteczka orkiszowe. Na pewno posmakują dzieciakom. Polecam wypróbowanie przepisu.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44647
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44647
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Składniki
Do miski wsypujemy mąki, dodajemy jajka, masło, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Szybko zagniatamy ciasto. Ciasto owijamy w folię i chowamy do lodówki na godzinkę. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy zgrabne kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Wykładamy na blaszkę i lekko spłaszczamy. Ciasteczka pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)